Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

TOP 5 ALBUMS OF THE 80s.

(H σειρά είναι χρονολογική)

SANDINISTA!
by The CLASH
Μπορεί και να μην το αξίζει τόσο αλλά είναι ένας δίσκος στον οποίο ανακαλύπτω στιγμές ακόμη και σήμερα. Και γιατί είναι ο ήχος της επανάστασης που δεν πέτυχε. Και γιατί είναι το sequel του καλύτερου Rock 'n' Roll δίσκου όλων των εποχών. Και γι' αυτό το review.


THE HEAD ON THE DOOR
by The CURE
Θα μπορούσε να μπεί και το υπέροχα ατμοσφαιρικό Disintegration από το τέλος της δεκαετίας, αλλά έχω ένα θέμα με την διάρκειά του. Επίσης, θεωρώ ότι είναι αρκετά υποτιμημένη από πολλούς η pop πλευρά των Cure και ήθελα να την αναδείξω.


THE QUEEN IS DEAD
by The SMITHS
O Morrissey αλλά και ο Johny Marr στα καλύτερα τους. Αν δεν σου λέει κάτι δεν θα σε "πιάσουν" ποτέ οι Smiths σαν συναίσθημα. Τόσο αληθινός δίσκος σε μια δεκαετία που κυριάρχησε το fake στην μουσική βιομηχανία. Αναλαμπή για το κοιμισμένο κιθαριστικό ροκ της εποχής.


BAD
by MICHAEL JACKSON
Δεν είναι τόσο κατώτερο ώστε όλο το hype να έχει πάει στο Thriller. Ok, το Thriller προηγήθηκε και με την επιτυχία του προσέφερε έτοιμη την συνταγή για τη συνέχεια αλλά ρίξε μια ματιά στο tracklist και θα δείς ότι δεν υστερεί καθόλου σε τραγούδια το Bad.


THE STONE ROSES
by The STONE ROSES
Από εδώ ξεκινάει όλη η φάση της Britpop που θα γινόταν μόδα την επόμενη δεκαετία. Αλλά κανένας δεν θα κατάφερνε να πιάσει το πνεύμα της καλύτερα. Με θράσσος, άγνοια κινδύνου και το ταλέντο τους οι Stone Roses απήχησαν τα 60s σε ένα δίσκο που κοίταγε ταυτόχρονα και μπροστά.


-Εδώ τα top 5 μου albums μου από την δεκαετία των '90s

-Εδώ τα top 5 μου albums μου από την δεκαετία των '00s

2 σχόλια:

  1. Στους λόγους για το Sandinista! των Clash γράψε μια ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

    http://www.youtube.com/watch?v=nttiKcJVnWA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα ξύπνησα με αυτό. Χρόνια πολλά!

    http://www.youtube.com/watch?v=qyrrTK_xzj4

    ΑπάντησηΔιαγραφή